پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4109
-
الف
+

نمایشگاه آثار چهره های ماندگار

دومین نمایشگاه آثار چهره های ماندگار با عنوان «قاب تجلی» افتتاح شد.

دومین نمایشگاه آثار چهره های ماندگار با عنوان «قاب تجلی» افتتاح شد.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه آثار چهره های ماندگار با عنوان «قاب تجلی» عصر جمعه ۶ مهرماه در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در این مراسم مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، حسین محجوبی نقاش، غلامحسین امیرخانی خوشنویس، جواد بختیاری خوشنویس، اسرافیل شیرچی خوشنویس، محمد سلحشور خوشنویس، امیراحمد فلسفی خوشنویس، علی شیرازی خوشنویس، مجید ملانوروزی، سهیل محمودی و جمعی از هنرمندان حضور داشتند.

مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه «قاب تجلی» به دبیر نمایشگاه اشاره کرد و گفت: محمود اسعدی را از سال‌های دور می‌شناسم و او اولین دوره‌های هنری دفاع مقدس را گذرانده و همیشه در ایده پردازی پیشقدم بوده است. ایده‌های او در عرصه فرهنگ و هنر همیشه نو بوده و مورد توجه قرار گرفته است.

وی، تجلیل و شناسایی چهره های ماندگار فرهنگی، هنری و علمی را یکی از ایده‌های نیک دانست و ابراز تاسف کرد که این برنامه چند سالی است برگزار نمی‌شود و در ادامه بیان کرد:  الان ۱۹ سال است که خانه هنرمندان ایران فعالیت می کند و امیدوارم حضور در این خانه بابرکت باشد و به برکت وجود بزرگان هنر این روند ادامه پیدا کند.

محمود اسعدی دبیر دومین نمایشگاه «قاب تجلی» با تاکید بر اینکه باید بیش از پیش به نخبگان توجه شود، گفت: در این موقعیت باید به هنرمندان و نخبگان توجه کنیم و به آنها احترام بگذاریم و هدف اصلی همایش چهره های ماندگار، شناسایی و معرفی بزرگان هنری به مردم است.

وی با اشاره به قیمت بالای آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه، بیان کرد: کارهای هنری استادان بسیار گران است و به نظرم باید تمهیدی بیندیشیم که کارهای این بزرگان را به خانه های مردم ببریم و در عرصه های مختلف باید برنامه هایی تنظیم کنیم تا قیمت‌ها پایین تر بیاید.

اسعدی، نامگذاری سالن‌ها و گالری‌های خانه هنرمندان ایران را مناسب دانست و گفت: این نامگذاری‌ها نوعی خدمت و الگوسازی برای نسل جوان محسوب می‌شود. از طرفی در همایش چهره‌های ماندگار، نباید جوان‌ها را نادیده گرفت و امیدوارم نمایشگاه سوم با همکاری جوانان برگزار شود.

غلامحسین امیرخانی هنرمند خوشنویس سخنران بعدی مراسم بود که سخنان خود را درباره شکل‌گیری همایش چهره های ماندگار آغاز کرد و گفت: وقتی محمود اسعدی برای برپایی چنین برنامه‌ای از من مشورت خواست، پیشنهاد من این بود برای اینکه این برنامه عمق و دوام بیشتری پیدا کند از حضور نخبگان هنرمند بدون دخالت دولت و صداوسیما استفاده کنیم و تمامی انتخاب ها توسط این شورا صورت گیرد.

وی افزود: ما به عنوان هنرمندان و فعالان فرهنگی هنری قلب مان برای هنر و فرهنگ مملکت می‌تپد، اما نمی‌توانیم توقعات ایده آل داشته باشیم.

امیرخانی به مراسم اختتامیه پنجمین دوسالانه خوشنویسی در قزوین اشاره کرد و درباره بودجه فرهنگی کشور گفت: در مراسم اختتامیه پنجمین دوسالانه خوشنویسی، در خدمت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونش بودیم. اهمیت هنر مورد قبول همه است، اما در عمل کمترین بودجه را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد. ما به عنوان هنرمندان مملکت خواهان سطح بالاتری از بودجه و توجه هستیم.

جواد بختیاری هنرمند خوشنویس نیز در این مراسم بیان کرد: هدف برنامه «چهره های ماندگار» تجلیل از نخبگان اجتماعی است‌ که جوامع پیشرفته این کار را انجام می‌دهند، اما من انتقادی نسبت به برگزاری برنامه دارم؛ اینکه چرا به سمت تحلیل هنر و هنرمندی نمی‌رویم، یعنی همه را ستایش می‌کنیم اما کسی دقیق نمی‌گوید میرعماد و سلطان محمد نقاش واقعا که بودند؟ وقتی بر اساس احساسات تجلیل می‌کنیم، بعداً نمی‌توانیم در مجامع بین المللی پاسخگوی انتخاب مان باشیم.

وی تاکید کرد: به عنوان هشدار می‌گویم در حوزه هنر به جای تجلیل، برای دوام و کیفیت روند هنری‌مان باید معطوف به تحلیل شویم تا در جوامع بین المللی بتوانیم از خودمان دفاع کنیم.

بختیاری گفت: از محمود اسعدی می‌خواهم دپارتمانی در چهره های ماندگار ایجاد کنند تا تحلیل کنند و چرایی انتخاب شخصیت ها مشخص شود تا در نهایت با ایمان و عقل از یک هنرمند تجلیل کنیم.

حسین محجوبی نقاش پیشکسوت در این مراسم درباره هنر ایران و جایگاه آن در جهان اینگونه سخن گفت: ایران سرزمینی است که علیرغم سختی‌ها عاشقانه دوستش دارم و امیدوارم ایران از دوره غم‌انگیز فعلی گذر کند و به جایگاه رفیعش بازگردد.

سهیل محمودی که با تاخیر در مراسم حاضر شده بود، گفت: خوشحالم دوستانی را می‌بینم که سال‌های دورتر در همایش «چهره‌های ماندگار» کنار هم جمع می‌شدیم. واقعیت این است که همه ما دلمان گرفته است اما یادمان باشد تاریخ را دلقک‌ها و دیوانه‌های زنجیری اداره نمی‌کنند. جهان را فردوسی اداره کرده نه محمود غزنوی و چندین شاعر دلقک دربارش. خدا جهان را به روشنی هدایت می‌کند و روشنی جهان با هنرمندانی است که امروز بخشی از جهان روشنایی ما را تشکیل می‌دهند.

وی بیان کرد: جهانی که دجال ها اداره می‌کنند خیلی زودگذر است و روزی این مشکلات ارز و سکه حل می‌شود. ترامپ نماد جنونی است که در سرماخوردگی جهان ظاهر شده است و روزی کنار می‌رود و روشنایی ظاهر می‌شود.

محمودی به سختی‌هایی در معرفی برخی هنرمندان اشاره کرد و گفت: ما در برگزاری همایش «چهره‌های ماندگار» شاهد کل کل هایی برای معرفی برخی استادان بودیم. مرتضی ممیز و منوچهر آتشی نمونه‌هایی هستند که برای معرفی آنها خیلی سختی کشیدیم و خون دل خوردیم. نمی‌دانید برای اینکه جلیل شهناز روی صحنه بیاید چقدر دچار مشکل شدیم.

وی در پایان سخنانش گفت: پسند هنری مردم را با برنامه‌های نازل پایین آورده اند. متاسفیم الان در دوره سرماخوردگی هستیم و سطح برنامه‌های فرهنگی هنری پایین آمده است، امیدواریم این ویروس که توسط برخی نهادها و رسانه ملی به ذهن مردم نفوذ کرده است، از بین برود.

در پایان مراسم، دومین نمایشگاه آثار هنرهای چهره های ماندگار «قاب تجلی» با حضور حاضران در گالری ممیز افتتاح شد.

 

ه خ / ص گ

نظر شما
ارسال نظر